måndag 22 augusti 2016

Min nya linjal

Ja för mig är den ny och kanske för någon av er läsare. Det är en Shape Cut slotted ruler. Jag såg den första gången på en syvecka för något år sen då hade min syvän Ally-Marie Hårdeman med sig den och visade. Jag tyckte den verkade jättebra men sen föll den i glömska. I år hade hon med den igen och Gittan på Quiltstugan hade några linjaler till försäljning så jag passade på och köpte mig en. Vad gör då denna linjal?
Jo man skär lätt strips med den, måtten är i inch och det finns en skåra på varje halvinch. 

I skåran för nollan renskär man, sen skär man den bredd man vill ha. Här nedan skär jag 2,5"

När man skurit sina strips skär man enkelt kvadrater av dom och man kan skära flera lager vilket gör att man kan få ut massor av bitar samtidigt.

Jag har ett gäng bitar kvar från en Layer cake, dom är ju 10*10" jag tror att jag har mer användning av dom som 5*5" så jag skär ner dom och använder min vridbara skärmatta så blir det ännu enklare Nu skar jag tre lager, hur lätt som helst. 
Jag tror att jag kommer använda den här linjalen en hel del. Man kan även skära ut diamonds, hexagoner och romber mm. 

Den här linjalen blir mitt inspirationsbidrsg till Bambis 150:e "Visa och berätta" måndag http://bambisyr-evaj.blogspot.se/?m=1

Må gott!
Heléne

5 kommentarer:

 1. Morsomt med nye hjelpemidler :)
  Denne så veldig nyttig ut, også....
  Ønsker deg en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Vilkan smart linjal, tack för ditt tips! Kram Immi

  SvaraRadera
 3. Den linjalen er super. Den er grei med at en kan kutte flere lag med tøy samtidig slik du viser. Når jeg skal skjære lukkekant, bretter jeg stoffet i fire, og skjærer flere rader på 1.5" uten å måtte flytte linjalen. Jeg bruker min mye. :-)

  SvaraRadera
 4. Den linjalen du inspirerar med idag och länkar till Visa och Berätta måndag är hur bra som helst en fantastisk uppfinning!!Bambikram♥

  SvaraRadera
 5. Otroligt praktisk och fiffig linjal du visar!

  SvaraRadera