söndag 20 juli 2014

Härliga sommar

Å vilka härliga dagar vi har. Men att göra ingenting är kul en liiiten stund sen blir jag så rastlös! 
Idag står jag ute och skär till en fruntimmersväska, är jag den enda som inte sytt en sån? Jag gör min i ljusa Downton Abbey tyger

När jag var och handlade mat häromdagen fick jag tips av min vän Malin om en nyhet, potatisgratäng på rulle! Måste testas så igår gjorde vi iordning dom och grillade kött till, dom var riktigt goda! 

Såg ni Ernst i torsdags? Han gjorde rullader som såg så goda ut, så på fredagen testade vi det receptet, och dom bara såg inte goda ut dom var goda! Fyllda m senap, rökt sidfläsk, lök och smörgåsgurka!

Nu vet jag vad jag ska göra av trianglarna jag visade i det senaste inlägget, det blir ett överkast men jag vill ha ett varv till med rutor så jag har beställt mer tyg, sen blir det blå ram runt! 

Här testar jag hur det kommer bli, rutorna är ihopsydda nu. Kommer bli fint på vår nya vita säng som vi ska köpa!

Idag blev det både lite mattips och sömnad.

Må gott!
Heléne

2 kommentarer:

  1. Ja, idag fick vi många härliga tips av dig! Den där på rulle såg verkligen både god ut och lätt att fixa till. Rulladerna såg också toppenfina ut - måste nog testas. :-)
    Det är inte bara du som inte har gjort en fruntimmersväska förut - hade inte hört ordet förrän jag läste ditt inlägg nu. Så nu har jag fått lov att googla på den för att få se hur den ser ut och nu vill jag också göra en! Snälla, Heléne, kan du inte skriva en rad till mig om var jag kan köpa mönstret. Skulle bli såååå glad då! Tack på förhand och ha en fortsatt skön sommar!
    Kramisar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Eva, självklart jag svarar här och i mitt inlägg i morgon då får du även se resultatet. Jag hittade mönstret hos Butiken Annalunda www.butikenannalunda.se under mönster-svenska mönster! Kram

      Radera