lördag 14 mars 2015

Hälsning från Stockholm

Är i Stockholm med min kompis Pernilla, vi ska gå på melodifestivals final ikväll på Friends Arena. Vi tog tåget i går morse och hade sen en dag på stan med lite shopping. Kvällen avslutades på Vapiano på Sturegatan med god mat och vin


Må gott och ikväll hejar vi på, ja jag tror min favorit är Måns! 

Heléne

måndag 9 mars 2015

Syträffar

Igår hade vi sykursdag med kläder på schemat, vi blev inte så många då några var strandade i Thailand! Någon sjuk och en annan på resande fot. Men vi som träffades fick till lite av varje. Jag fick klar tulpanlöparen (nä det är inte kläder men fröken gjorde som hon själv ville )

Teresia sydde tights och en tunika till sin dotter

Angelica sydde på en overall till den kommande bäbisen

Anki sydde sig en kofta

Och Anna-Maria sydde klar lite kläder som det fattades lite på. Anna-Maria var med på min första Sykurs jag hade så det är så kul att se hur hon utvecklats och nu blivit värsta proffset! 
Anna-Maria har en blogg som finns länkad till i min blogglista till höger om inlägget, den heter Mias krabater, kika in där och se allt fint hon gör! 

Jag sydde även klar en dalaklocksduk i helgen, den jag påbörjade på syhelgen.

Det här var dagens skörd av inspirationsbilder som jag tänker bidra med på Bambis "Visa och Berätta" http://bambisyr-evaj.blogspot.se

Må gott!
Heléne

lördag 7 mars 2015

Färdiga smådukar

Fick en önskan om två sängbordsdukar, i rosa nyanser. Gjorde då dessa som jag tycker har bra storlek och kul form


Ska åka till Stockholm på fredag så nu har jag förberett lite tågpyssel, handsömnad till en till Dresden plate. 

Nu ska dalaklocksduken och tulpanduken quiltas och i morgon väntar en ny sykursdag med klädsömnad. 

Må gott
Heléne

torsdag 5 mars 2015

Utmaning 1/2 klar

På syhelgen fick jag med mig två utmaningar hem, den första började jag med redan där men på grund av en seg förkylning så har jag inte sytt någonting sen jag kom hem. Men igår hade jag sån längtan in till syrummet så då blev den klar. Och jösses så nöjd jag känner mig med resultatet för det här var för mig verkligen en utmaning, handsömnad! Inte min grej då men nu! Har köpt fler pappermallar till andra projekt men jag måste nog lära mig lite mer men att lära sig nya saker är ju bara kul - eller hur?


Det blev en Dresden plate kudde, med sk 30-tals tyger. Jag fick tygerna och pappersmallarna och kände mig som ett frågetecken!! Tack Pernilla Linered för utmaningen och som vanligt så klurar jag på din nästa :-)
Nu återstår den andra utmaningen som Gittan Wäfors gav oss alla på syhelgen men först ska väl duktopparna bli klara!

Kram och må gott vänner! 
Heléne